dimarts, 28 de juliol del 2009

Una lliçó

Avui a Matadepera estem orgullosos. Hem donat una lliçó als polítics. Nosaltres som bombers i quan fem de bombers, no ens posem en política. Però aquests dies, alguns polítics ens han fet mal com a bombers amb les seves paraules en relació al foc forestal d'Horta de Sant Joan, on van morir 5 dels nostres companys i un d'ells està ferit de gravetat.

Un dels membres del nostre parc, va escriure una carta expressant la seva ràbia per tot allò que s'estava dient dels bombers. Com a mínim algú ja ha entès les seves paraules.

Aquesta tarda al Parlament de Catalunya ha tingut lloc la Sessió informativa de la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana amb el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació Joan Saura, per a informar sobre l'incendi al massís del Port. El diputat Daniel Pi i Noya del Grup Parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa ha fet esment en la seva compareixença de la carta del nostre company de Matadepera.
Finalitza dient que "jo (ell) no ho hauria sapigut dir-ho millor".

El link de la intervenció del diputat Daniel Pi:

(A partir del minut 5:59)


I la carta integre (per si la voleu llegir):

Hem perdut quatre dels nostres millors bombers. La tragèdia ha estat fruït de la mala sort. És indignant, ofensiu i inadmissible que es critiqui i es qüestioni la feina del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. I menys quan ho fan persones que no tenen ni els coneixements ni la preparació per fer-ho. Realment saben com actuen els bombers? Coneixen tots els seus protocols? La resposta és clara: no! Hi hauria d'haver una mica de decència, especialment en la classe política i alguns periodistes, i no aprofitar-se de les desgracies per exercir només la crítica per la crítica i per crear mala maror.El nostre Cos de Bombers és un dels millors del món en la lluita contra incendis forestals i els seus membres saben el que fan i estan preparats per fer-ho. Els bombers a part de ser uns excel·lents professionals en la seva feina, son unes persones que els apassiona la seva tasca i que si cal, es deixen la vida per ajudar els demés. Com han demostrat els quatre bombers morts en el foc d'Horta de Sant Joan. Descansin en pau.

Marc Ferrer i Murillo. Bomber Voluntari del Parc de Matadepera