divendres, 16 de desembre del 2011

Tal dia com avui...

El de 15 de desembre de 1981 es va declarar a Matadepera un gran incendi forestal a la zona de Can Solà del Recó. Després de 24 hores de lluita contra el foc els bombers de la Generalitat de Catalunya donaven per apagat aquest incendi, que havia cremat 70 hectàreas. Hi havia participat 43 professionals de 9 parcs de bombers i un bon nombre de voluntaris de la població de Matadepera.
Fou en aquest dia quan d’una manera seriosa i mínimament organitzada va néixer el que avui en dia són els bombers voluntaris de Matadepera. L’Ajuntament va coordinar la creació d’aquest cos facilitant un local per a guardar el material i realitzar les activitats que van tirar endavant un grup de ciutadans.
El batlle de Matadepera va fer una citació urgent dirigida a Ramón Guinjoan Barcons ( que fins a les hores era bomber voluntari de Terrassa), per convocar una reunió per parlar dels incendis forestals, que es va fer el 28 de gener del 1982. De la reunió sortiren les bases per la creació del cos de bombers voluntaris municipals de Matadepera i el senyor Ramón Guinjoan com a cap de bombers més una quinzena de membres.