divendres, 19 d’octubre del 2012

Tres bombers de Matadepera reben la medalla de bronze

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha presidit avui el lliurament de les Medalles i les Mencions d’Honor del Cos de Bombers de la Generalitat al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. 

A l’acte també hi han assistit l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió; la subdirectora general operativa, Anna Martín, i el cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Fèlix González, entre d’altres. Les Medalles d’Honor premien la trajectòria dels membres del Cos de Bombers en funció dels anys d’antiguitat en el servei. Així, enguany s’han lliurat 224 Medalles. 

De Medalles d’Or se n’han lliurat 14, a tots aquells membres que acaben de complir 35 anys de presència al Cos de Bombers i als que n’han complert 30 en el moment de la seva jubilació (13 per a bombers funcionaris i 1 per a voluntaris). De Medalles d’argent se n’han lliurat 119. Aquestes reconeixen aquells bombers que acaben de fer 25 anys en el servei (87 a funcionaris i 32 a voluntaris). Finalment, hi ha hagut 48 Medalles de bronze per als bombers que tot just compleixen 20 anys al Cos (48 per a funcionaris i també 48 per a voluntaris). 

Igualment, en el transcurs de l’acte, s’ha fet lliurament de divuit Mencions Honorífiques que pretenen reconèixer la prestació de serveis excepcionals al llarg de l’any passat. Entre elles, hi ha la Menció a 2 pilots que van perdre la vida en accident aeri en acte de servei i la que es lliurarà al col·lectiu de pilots de TAF Helicòpters i al de tècnics especialistes en manteniment d’helicòpters en reconeixement a la seva trajectòria professional. 

També s’han lliurat Mencions a títol pòstum a aquelles persones del Servei que van perdre la vida des de març de 2011 fins al mes de març d’enguany, que és quan s’havia d’haver fet aquest acte però que es va suspendre per l’incendi forestal de Gerri de la Sal. També avui s’han lliurarat 6 Medalles d’Honor per serveis excepcionals; 3 d’Or i 3 d’Argent. Les primeres han estat per als parcs de Bombers de Puigcerdà, Tarragona i Reus, que tot just acaben de complir 150 anys de vida i de servei. Les d’argent han estat per a dos bombers de Sant Feliu de Llobregat que, estant fora de servei, van assistir un nen que patia una embòlia en una escola mentre no arribaven els serveis sanitaris, i per a un bomber de Vilanova i la Geltrú, que arriscant la seva vida es va llençar a l’aigua per socórrer una persona que s’estava ofegant, a Cubelles. 

En l’acte d’avui també s’han concedit 6 Felicitacions oficials. Entre elles, a 2 bombers de Santa Coloma de Cervelló que estant fora de servei van atendre una persona que havia patit un atac epilèptic, a un bomber de Sant Boi de Llobregat per haver avortat un intent d’agressió a un sanitari dins d’una ambulància, i a diferents bombers del Pirineu de Lleida per haver fet el rescat d’una persona a l’estany de Tort en unes condicions extremes, de nit, amb molt mal temps i sense el recolzament dels helicòpters. 

Enguany, el lliurament de les Medalles d’Honor ha tingut lloc a Tortosa per commemorar els 150 anys de presència dels Bombers a la ciutat; un aniversari que el Parc de la ciutat va celebrar amb diferents actes. Tres bombers de Matadepera van rebre la medalla de bronze per 20 anys d'antiguitat. 

Els bombers del nostre parc honorats van ser:  Guillem Montagut Marqués (que va ser cap de Parc de Matadepera entre 2001 i 2007), Antoni Garcia Sellarès i Joan Orriols Puig. Gràcies i enhorabona!