dimecres, 1 de juliol del 2009

Arrenca amb força la campanya d'estiu

Els Bombers de Matadepera han participat activament en les tasques d'extinció dels primers incendis forestals que han afectat aquesta setmana la comarca del Bages.
Així el 22 de juny, es van anar a l'incendi de Sant Mateu de Bages, el qual va cremar 180 hectàrees de vegetació entre forestal i agrícola. A més de la dotació forestal, tres bombers més, van participar en les tasques d'organitzar el Centre de Comandament Avançat. En aquell incendi, es va estar des de les 5 de la tarda fins les 10 del matí del dia següent.
El 29 de juny, novament la dotació forestal va ser requerida per anar a Callús, a un incendi que va cremar 70 hectàrees, entre superfície forestal i superfície agrícola. En aquest incendi hi van treballar una cinquantena de dotacions terrestres i 11 mitjans aeris. El vehicle de Matadepera va estar treballant des de les tres de la tarda fins la matinada.
L'endemà, 30 de juny, el 4.08.30 de Matadepera va ser enviat a Sant Fruitos de Bages, des de les dues del migdia per col·laborar en un incendi que va afectar 37 hectàrees, majoritàriament de camps de blat, fins quarts de nou del vespre, hora que va ser emplaçat a traslladar-se a Aguilar de Segarra a causa d'un nou incendi forestal. Allà van estar treballant fins la mitjanit.