diumenge, 11 de novembre de 2012

XII Pulaskinada


Diumenge 11 de novembre va tenir lloc  en un terreny del Carrer Can Solà del Pla de Matadepera, la XII edició de la Pulaskinada, organitzada pel Grup de Reforç d’Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat.
La Pulaskinada consisteix en una sèrie de proves, que són llançament de pulaski, execució de línia de defensa, habilitat amb motoserra i estirada de corda. L’edició d’enguany s’ha fet a Matadepera, com a part de la celebració del 25è aniversari de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de Matadepera i dels 30 anys del Cos de Bombers Voluntaris de Matadepera.
La pulaskinada, pren el nom de pulaski, una eina manual utilitzada pels apagafocs forestals que combina destral i aixa en el cap, amb un mànec de fusta rígid, i molt versàtil per fer tallafocs, ja que es pot cavar el sòl i tallar llenya.
Hi ha van participar 6 equips, tres del Grup de Reforç amb Eines Manuals (GREM), un equip del GRAF, un dels Bombers de Prades, i un dels Bombers de Matadepera. A més a més, un nombrós públic amb amics i familiars dels equips participans, bombers i membres de diferents ADF també van participar a la trobada, que va finalitzar amb un excel·lent dinar de germanor, amb un centenar de persones, que va tenir lloc al parc que hi ha davant del Casal d’Avis.
La pulaskinada es va desenvolupar en un ambient festiu, alegre i cordial entre tots els participants i durant el dinar es va fer entrega dels premis, dels quals cal recalcar que Ferran Garcia, membre dels Bombers de Matadepera va quedar primer en la prova d’habilitat de motoserra. El GRAF també va fer entrega de records a l’ADF i als Bombers de Matadepera com a agraïment a l’organització d’aquesta trobada.