dijous, 9 de setembre de 2010

Bombers de Matadepera en l'expedició pels incendis forestals a València

Tres bombers del Parc de Matadepera vam formar part de l'expedició dels Bombers de la Generalitat de Catalunya que es va desplaçar fins al País València per col·laborar en les tasques d'extinció dels incendis forestals que afectaven la comarca de la Ribera Alta.

Aquesta col·laboració va començar el dia 8, quan dos helicòpters bombarders dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar aquella tarda fins a València. El dia 9 es va organitzar un comboi, que va sortir a primera hora d'aquell matí, i format per més d'una cinquantena d'efectius i 18 vehicles terrestres: cinc vehicles de comandament, cinc camions autobombes forestals pesants, quatre unitats del Graf (Grup d'Actuacions Forestals), dos unitats logístiques, una unitat de suport vital avançat amb personal del Gem (Grup Emergències Mèdiques) i una unitat de punt de trànsit.

La nostra zona d'actuació va ser l'incendi que afectava els termes de Barxena i de Rafelguaraf, a la comarca de la Ribera Alta, actiu des del dia 8 de setembre.

A les dues de la matinada vam ser rellevats per quaranta-un membres del Cos de Bombers i cap allà les nou del matí vam arribar a casa. A les onze del matí, la resta de l'expedició dels Bombers de la Generalitat van iniciar el retorn cap a Catalunya.