dimecres, 19 de març del 2014

Incendi forestal a Vall-Llobrega

Bombers de la Generalitat van rebre un avís a la una del migdia del 16 de març perquè s'havia declarat un incendi a prop de l'església de Sant Mateu de Vall-Llobrega, al Baix Empordà. De seguida es van activar les dotacions terrestres i aèries, que van treballar en l'extinció de les flames mentre bufava la tramuntana. El vent portava el foc en direcció al mar i aviat va aproximar-se a la urbanització Mas Falquet, a l'àrea Raval de Dalt i als habitatges Can Sais del poble. Això va obligar a desallotjar els veïns preventivament d'aquestes zones de Vall-llobrega i també els de Mas de Puig Cargol de Forallac.
A les quatre de la tarda una dotació del nostre parc era activada per col·laborar en les tasques d'extinció. Durant aquell dia es van activar més de 60 dotacions terrestres. 
El foc va durar quatre dies i durant els tres primers dies personal del nostre parc es va anant rellevant, fins que la seva presència no va ser necessària. 
El foc forestal va afectar 359 hectàrees de vegetació forestal dels municipis de Calonge, Palamós, Vall-llobrega i Forallac. La major part de vegetació afectada pertany al PEIN Massís de les Gavarres.