dissabte, 23 de febrer del 2013

Nevada a Matadepera

La matinada-nit de divendres 23 a dissabte 24 de febrer va començar a nevar a Matadepera.  A quarts de dues de la matinada, ja hi havia dos centímetres de neu. Tot just feia un mes que havia nevat per primera vegada, però no va ser tant important com aquest cop. 
L'Agrupació de Defensa Forestal de Matadepera va fer tasques de tirar sal i netejar carrers de neu de 4 a 7 del matí i la brigada municipal des de les 7 del matí fins les 6 de la tarda. 
El Cos de Bombers a les sis de la matinada va fer una sortida de reconeixement de carrers. Al llarg del matí només es va realitzar quatre sortides, dues a treure arbres i branques caigudes, una altra a ajudar a sortir de casa una senyora, i finalment per un petit accident de trànsit a la rotonda del pavelló. 
Va estar nevant fins primeres hores del matí i al centre del poble es va arribar com als sis centímetres de neu, i a les urbanitzacions més septentrionals del municipi, no va superar els 10 centímetres de gruix
A causa de la neu, també a primeres hores del matí va ser necessari cadenes a la BV1221 de Matadepera a Mura, dels pk. 4 al 15 en ambdós sentits.
Protecció Civil va activar el Pla Neucat en fase d'Alerta, durant tot el cap de setmana. 
Tant des de l'Ajuntament de Matadepera com des dels Bombers es va anar informant a la població via twitter.